HACCP

"درباره سیستم HACCP"

امروزه مردم نسبت به نوع خریدشان توسط مجامع بهداشتی اطلاعات جدیدی کسب می کنند اینکه بسته های غذایی باید دارای پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا باشند، آدرس کارخانه باید مشخص باشد و چون امروزه قید این موارد روی تمام بسته های غذایی اجباری است، دنبال چیزهای جدیدتری می گردند تا مطمئن شوند محصولی را که می خواهند خرید کنند از هر حیث ایمن و مطمئن باشد. آنها نمی خواهند برای محصولی هزینه کنند که سلامت آنها را به مخاطره می اندازد. بنابراین به دنبال گواهی های بهداشتی روی بسته بندی های غذایی می گردند که گواهی های استاندارد و HACCP از این دسته اند. HACCP سيستمي است مبتني بر دانش استفاده از ابزار و فنون شناسايي مخاطرات موجود در فرآيند توليد و توزيع مواد غذايي و بكارگيري روشهايي جهت پيشگيري از وقوع اين خطرات به نحوي كه اطمينان حاصل گردد كه محصول نهايي براي سلامت مصرف كننده خطر ندارد.

چرا به سيستم  HACCPنيازمنديم؟

امروزه به منظور کنترل صحیح مواد غذایی و پیشگیری از بیماری های ناشی از مصرف غذای آلوده اجرای سیستم HACCP به معنای تجزیه و تحلیل خطرات و نقاط کنترل بحرانی مطرح است. (نقاطی از زنجیره تولید که در آنها امکان مخاطره سلامت مصرف کننده وجود دارد را نقاط بحرانی نامند). HACCP در حقیقت ابزاری است برای بازرسی نظارت و کنترل بهداشتی مواد غذایی، در HACCP ایمنی غذایی همیشه در اولویت قرار می گیرد و مؤثرترین راه نیز برای ایمنی مصرف مواد غذایی است.با اجرای این روش در مجتمع های تولیدی مواد غذایی، سلامت و بهداشت جامعه انسانی از طریق کاهش میکرو ارگانیسم های بیماری زا تأمین خواهد شد.با اجرای این روش می توان تمام عوامل خطرزای بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی را در تمام فرآیندهای مختلف تولید که شامل تهیه مواد اولیه، تولید، بسته بندی، ذخیره سازی و توزیع محصول نهایی است شناسایی و حذف کرد یا آنها را به سطح قابل قبول رساند.

مزاياي استقرارسیستم HACCP

- ارتقاء سطح ایمنی موادغذایی تولیدشده دركارخانه و ارائـه شواهد مستند مبتنی براین امر
- دستیابی به راهكارهای جدید برای پیشگیری های مناسب در بخش ایمنی موادغذایی
- كمك به شناخت راههای ارتقاء فرآیند تولید
- افزایش كیفیت و ثبات محصولات تولید شده
- كاهش هزینه های مربوط به آزمون محصول نهایی
- كاهش هزینه كل از طریق كاهش ضایعات و دوباره كاریهای شغلی
- افزایش میزان نظارت و كنترل درطول پروسه تولید
- ایجاد شناخت ودرك عمیق تر كاركنان كارخانه از اهمیت رعایت ایمنی موادغذایی
- نیاز كمتر به منابع فنی و تكنیكی ، بدلیل تعیین نقاط بحرانی و كنترل آنها درطول فرآیند
- افزایش حس تعهد و مسئولیت كاركنان
- افزایش عملكرد كاركنان و نیز میزان بهره وری آنان درحین انجام كارهای تیمی
- ایجاد دلگرمی و تحرك بیشتر دركاركنان با فراهم آوردن محیط كار بهداشتی و پاكیزه
- استفاده كارآمد از تمامی منابع موجود دركارخانه
- كاهش احتمال بروز تبلیغات سوء برعلیه محصول تولیدی
- سهولت كار بازرسان خط تولید و ارائـه مستندات و گزارشهای ثبت شده درطول پروسه تولید
- افزایش میزان رضایت مشتری ازمصرف محصول نهایی
- افزایش اعتماد مشتری و مصرف كننده به محصول و كارخانه
- افزایش سهم بازار
- ایجاد شرایط مناسب برای حضور در بازارهاي بین المللي، باتوجه به رعایت استانداردهای بين المللي
- افزایش ثبات و امنیت تجارت
- بهبود روابط بین تولیدكنندگان، فروشندگان مواداولیه، بازرسان و مصرف كنندگان نهایی محصول
- تكمیل‌ اهداف اجرایی و انطباق با برقراری سایر سیستم‌های ‌مدیریت ‌كیفیت (مانندISO 9000)

 

شرکت مهندسی  پیشگامان آریان رادان با بهره گیری از کارشناسان و اساتید مجرب دانشگاه های معتبر داخلی و بین المللی

مجموعه ای موفق در اجرای قریب به 1000 پروژه در زمینه خدمات تخصصی و برگزاری بیش از 50000ساعت دوره های آموزشی

  دارنده گواهینامه های بین المللی       IW A2:2007           ISO/TS  10004:2012     ISO/FDIS  10002:2014      ISO 9001:2015

 

مشتریان ما